NadiaSyuhada

" Walau perjalanan hidup aku tidak sempurna sebagaimana kalian, namun aku masih punya kehidupan untuk dibingkiskan. Setiap apa yang berlaku akan tersimpan rapi, tidak akan pernah luput dari kotak memori"

Friday, February 12, 2016

Kampung !

Baru sampai rumah after through 11 hrs duduk dalam bas,
and belum sempat 24 hrs duduk dalam rumah dah kena balik kampung..hahahahaha
ini tak kelakar okay, letih tak habis lagi..
but then mulut je kata x okay, bila dah sampai kampung macam-macam benda pikir..haha
SO ! first of all hahaha, wake up in the early morning, huuu..
segar nyaaaaaaaaa lahai rasa..sejuk je..
well akceli bandar dengan kampung tu sangat la jauh beza suasana pagi tu..
sejuk, segar tu sangat sangat sangat lah beza, eventho sound in the early morning dekat kampung tu kadang-kadang tambahkan feel positives aura, ah gitteeww..hahahaha..
Rasa macam nak buat rumah dekat kampung..hahaha, tapi bila malam i prefer bandar sebab kampung sunyii..takuuutttt, nak ke toilet yang DALAM RUMAH pun jantung rasa dup dap dup dap..hahaha
ok stop it..

So bangun pagi-pagi bawak adik-adik sedara pergi melawat kawasan..and of course lombong is the first place..



knape ? sebab kawasan dia sangat lapang dengan bunyi air, bunyi pokok2, burung2
Allah, sedap sangat dengar bunyi alam, leka..layan jee..haha
tak kisah la pagi ke petang ke tetap the best place nak lepak layan diri..hekhek




Kebetulan pagi tu angin kuat, peh !!, rasa macam nak picnic tepi tu..seriously
Tapi takut kobau..haha, kekgi dia tanduk, naya aku..
masa otw nak ke lombong tu pun kobau banyak tepi jalan tengah melepak, meragut rumput..
elok je kitorg nak lalu, kobau benti semua tengok kitorang..aaaaaa, takut sangat ! hahaha
kitorang jalan je dendiam x pandang pun kobau tu..ahahaha, punya lah takut tengok tanduk dia..
kalau dia menagamuk, bocor beb badan dia tanduk..hahaha

Goes to 2nd activities, yargh !
jom mandi sungaiii !!!

dah lama gila tak mandi sungai belakang rumah atok ni, sebab takuut, dulu heboh ade boya lah, ade rimau lintas sungai lah apa lah..haha
kali ni tak kira, sapa mulut cabul tak yah mandi..biarkan, hahaha
ini kira berani mati la ni main redah..
sambil mandi sambil tangguk udang..kira self reward lah ni dapat goreng udang yang ditangguk sendiri..hahaha
tediaaaa orang dah sibuk menggagau semak cari udang.
But first, let us wefie di tengah sungai bekos wefie in mall, gym, garden, mountain peak, wedding is too mainstream..hahahahaha
nak mula mandi kita boleh terjun dengan pelbagai cara dari tebing sungai ye..haha, xperlu ragu2 nak lompat..hiks

guna tapis-tapis yang ade kat dapur je termasuklah tapis kelapa pun terlibat sekali..haa
dah dapat udang kita cuci kasi bersih, celup tepung hidup2, goreng, fresh dari sungai. maniisss beb 


hasilnyaaaaa bukan udang je, ikan pun sibuk masuk merelakan diri di tapis..hahaha
ado anak sebarau, anak sepat, entah anak sape2 lagi tah dalam tu, tak kenal..


in the end, balik mandi, muka masing2 sun-tanned, sun-burn lah, x kisah la janji membawa maksud kulit terbakor..hahaha
k bye, nak tido, i'll miss you kampung !


Sunday, January 17, 2016

Unplanned Hang Out

oritee, gini cerita dia,
masa rabu aritu, balik je dari kelas entrepreneur
everything is normal, biasa la, aku balik rumah, tukar baju,masuk baju dlm mesin, masak air, bancuh milo secawan.
tengah rilek kacau milo dalam cawan aku dengar fon ekin berbunyi, so x kisah la kan.
pastu aku dengar ekin kata " ikut ?.... pergi mana ?...skudai?.....buat ape?.... so aku curiga di situ..hahahaha
ekin jerit " Naaaadd..nak ikut x? " 
aku teruskan mengacau milo tanpa sedar mulut terngaga kejap..hahaha
aku :"g mana ?? "
ekin : " skudai"
aku : " laa, nak buat ape?? "
ekin : " xtau diorang "
terus kelam kabut siap............
masuk2 kereta tengok adib drive, ade yana.
aku masuk, ekin masuk, pergi rumah azie, amik azie.
tuptup, ehhh bob sampai..
hampeeh..
terus je lah gerak skudai..
jalan punya jalan entah ceruk mana nak elak jem sampai sesat ikut gps azie..hahahaha 
masa otw tu samar2 lagi tujuan keluar tu, at last baru aku tau depa carik Naan Cheese.. 
Naan Cheese Syed Alwi Mutiara Rini memang power.



tudiaaaaa, akak lanjerr sikit Syed Alwi Naan Cheese punya tarikk..
tapi ape2 pun x boleh nak lawan RSMY punya kat KL, yang power level infinityyyyyyy  !
hahahaha
ape2 pun terime kasih la bob kenalkan tempat ni, nnti boleh ajak parents aku try kat sini..hehe

settled makan semua, terus gerak pergi UMall..
sebenarnya xde plan pun, dalam kereta baru decide nak pergi mana,
dah depa kata nak tengok wayang, ceq pasrah la naa,
ceq ikut jaa..haha
so, cerita yang dipilih ?
semestinya cerita hantu..hahahahaha
sebab ape ? saja nak menjeghit x gitu..hahaha


jadah penakut tengok cerita hantu, balik rumah nak tidur terkebil2 menung teringat2..haa
so, The Forest ? macam mana ?
cerita ni agak MindFuck jugak la, *jangan bash kata aku mencarut ye*
it means Plot Twist lah.
aku nak ceritakan pun agak payah sebab cerita dia memang kau kena tengok sendiri baru faham..hahaha..
orite, tapi agak memberi kesan la kalau orang yang sakit jantung tengok rasanya boleh 'selamat jalan ' kot..hahaha..
sebab cerita dia banyak scene yang mengejut dan salah satu mangsa yg menjerit tu aku lah..hahaha
dulu tengok cerita Annabelle sampai terabur popcorn aku kerjakan..
maka di sini aku mohon , jangan terpedaya dengan hasutan aku nak tengok cerita macam ni + bawak aku tengok cerita hantu walaupun aku merayu nak tengok jugak.
aku memang suka tengok cerita macam ni, tapi bila dah start cerita aku lah orang yang akan tutup mata dan telinga serupa orang x yah masuk..hahahaha

lepas je habis, nak balik pulak, lagi satu benda aku nak cerita.
TAIK BURUNG 
 hahaha kau rasa ?
okay, hahaha, sebabkan dalam hidup aku festime tengok kereta yang dipenuhi taik burung dan daun2 macam ni,
aku rasa benda mcm tu sangatlah kelakar dan ya , 
Nur Nadiah Syuhada ni orang nya memang mudah terhibur sampai tengok benda lehenet macam ni pun boleh gelak selama 15 minit..
entah, personality disorder mungkin..ermm
 dan yang membuatkan balik lambat tu sebab punyalah kitorang gigih meng'google' carwash 24 hrs yang ada kat skudai sebab nak basuh malam tu jugak punya pasal.
dan sepanjang dalam mencari carwash tu jugak lah budak bernama Nur Nadiah Syuhada ni boleh gelak sampai menangis..hermm, hairan.
bukan ape, aku rasa macam kereta ni nampak usang sangat..*cewah,usang eh* hahaha
aku rasa macam kereta penyamun, kereta orang jahat je..hahaha
Dah la kereta orang.
Tapi xpe, hujung-hujung kitorang carwash terus (bersebab)..hahaha, haa gitu
sampai kan aku boleh tercakap kat adib :

"weh adib, kalau polis peronda nampak ni mau kena tahan kita, dah la kereta macam ni, bawak kelam kabut, berlegar2 kat kawasan ni, mau x polis tu curiga " hahaha



malam tu jugak cari carwash, sampai kat carwash, brader tu pun boleh gelak sekali..haih..
settled carwash..
Kita Balik..

M.O.T.S : JANGAN PARKING BAWAH POKOK !!